Banja Koviljača - kraljevska banja

Banja Koviljača je jedna od najpriznatijih, najstarijih i najposećenijih banja u Srbiji. Poseduje dva prirodna lekovita činioca: termomineralnu voduipeloid-lekovito blato. Uspesno leči reumatična oboljenja, oboljenja koštano zglobnog sistema, diskus herniju, osteoporozu, posttraumatska stanja, lakša oštećenja centralnog nervnog sistema, gojazanost, sterilitet, pojedine ginekološke i kožne bolesti. U sklopu ove bolnice nalazi se i odeljenje za rehabilitaciju dece koje je prvo takve vrste u zemlji.

Banjski park se prostire na povrsini od 40ha, po veličini je drugi park u Srbiji. U centru parka se nalazi grandiozna fontana. Najlepši i najznačajniji objekat je banjska dvorana Kur–salon, simbol Banje, otvoren 1932. godine pod pokroviteljstvom kralja Aleksandra Karadjordjevića, pa ovu banju zato i zovu “Kraljevska banja”, a zbog prirodnih raskoši zaslužno nosi naziv “Podrinjska lepotica”

Od ostalih objekata posebnu vrednost imaju : sumporno kupatilo “Kralj Petar I”, blatno kupatilo i banjske vile: Hercegovina, Dalmacija, Bosna, Koviljaca, Beograd i ostale od kojih je oko 80 zaštićeno i čuvaju tajne i duh prošlosti.

U okviru banje radi i wellness centar “Kovilje” sa bazenima (otvoreni i zatvoreni), sauna, solarijum, đakuzi, masaže i kupke u kraljevskoj kadi.

Brojni restorani, kafane, poslastičarnice, kafei i klubovi će učiniti Vaš boravak u ovoj banji jos prijatnijim.